8 måder at hjælpe din baby med at falde i søvn om natten

Mange nybagte forældre kæmper med at få deres baby til at sove igennem om natten. Det kan være en lang og udmattende proces, men der er heldigvis en række ting, du kan gøre for at hjælpe. I denne artikel vil vi give dig 8 gode råd til, hvordan du får din baby til at sove bedre om natten.

1. Sørg for at have en regelmæssig rutine inden sengetid. At få din baby til at falde i søvn på et fast skema er en af de bedste måder at sikre, at han eller hun sover igennem om natten. Lav de samme ting om aftenen, skru ned for baggrundslyde og lys, så barnet får en ide om, at nu er det ved at være puttetid.

2. Hav en afslappende sengetidsritual. At læse en godnathistorie, synge en godnatsang eller give din baby et bad inden sengetid kan hjælpe dem med at slappe af og falde i søvn. Et sengetidsritual kan være svært at finde i starten, men når først i har fundet en rytme, så kan i mærke en stor forskel.

3. Sørg for, at soveværelset er roligt og mørkt. Et støjende eller lyst soveværelse kan holde din baby vågen og gøre det svært for dem at falde i søvn. Benyt dig af mørklægningsgardiner, og sørg for, at der ikke er for varmt eller for koldt i rummet, hvor barnet skal sove.

4. Giv ikke din baby for meget at spise inden sengetid. En fuld mave kan holde din baby vågen og gøre det svært for dem at falde i søvn. Dog er det en svær balancegang, da børn som regel også bliver trætte, imens de spiser og efter. Så giv en flaske modermælkserstatning eller am barnet, når det er sovetid.

5. Lad ikke din baby sove på maven. At sove på maven kan øge risikoen for at dø af pludselig spædbarnsdød (SIDS). En måde at sørge for, at dit barn ikke triller om på maven, kan være ved at trykke dynen fast om siden på barnet.

6. Giv din baby et stykke legetøj eller en sutteklud at sove med. Noget, barnet kan føle sig tryg ved og nusse med, når det er træt, kan hjælpe dem til at falde i søvn. Men undgå at gøre det til en vane at sidde ved barnet, når det sover, for det kan hurtig trække ud, og når i først har gjort det en eller to gange, så bliver det ved.

7. Benyt dig af en slyngevugge. At vugge din baby kan hjælpe dem med at falde i søvn. De fleste børn elsker at blive vugget, og det kan gøre dem rolige og trætte. Du kan købe en slyngevugge fra Zleepii, som er et af de bedste slyngevugger på det danske marked. bemærk, at den også fås med motor, så den kan vugge dit barn i søvn, uden du behøver at røre ved den. Bare søg efter Zleepii på nettet.

8. Benyt dig af beroligende musik. Musik kan have en afslappende virkning på både voksne og børn, så det er intet, under, at det kan hjælpe dit barn til at falde i søvn.

Written by