Grøn Vægmaling

Grøn Vægmaling

Olivengrøn, Khaki, Militærgrøn. Hvor denne grønne farve historisk er blevet brugt for at få mennesker og dyr til at falde ind i ét med naturen, anvendes den grønne farve i dag til at skille sig ud, inden for modeverdenen. Den olivengrønne nuance løber fra den lyse chartreuse-grønne farve, til en sart og bleg olivenfarve. Se vores store udvalgt af grøn vægmaling i vores webshop, her.

Grøn findes i mange nuancer, og naturen tilbyder uendelige inspirationsmuligheder. Eukalyptus er en naturlig grøn nuance som både skaber en følelse af ro og fordybelse. Eukalyptustræet forbindes med dets beroligende duft, samt at det er Koalabjørnens favorit-snack. Eucalyptus er en blå-grøn farve, men den er mere blå i tonen, end de fleste andre grønne farver. Den har sølvfarvede, grå og blå undertoner, hvilket skaber en følelse af fred, ungdom og virker opkvikkende.

Den grønne farve symboliserer naturen, livet, sikkerhed, håb og forår – begyndelsen på noget nyt. Grøn er også den anden mest populære farve blandt mennesker, hvor blå har en førsteplads.

Vidste du at det menneskelige øje er særligt sensitivt over for farven grøn, og derfor kan vi differentiere mellem mange flere grønne nuancer, end nogen anden farve? Grøn ligger i midten af lysspektrummet, hvilket gør at den virker så beroligende for os. Vores øjne ska ikke anstrenge sig for at kunne se den.

En grøn vægfarve er meget alsidig når du skal indrette med den. Du kan sammensætte den med neutrale toner, såsom en nude-rosa.

Turkis Vægmaling

Farven turkis er en blanding af blå med en lille smule gul, hvilket giver farven sin grønne undertone. Det er de gule pigmenter i turkis vægmaling, som får farven til at lyse mere op, end almindelig blå maling gør. En turkis væg vil derfor være bedre til at bære lyset ind i rummet, end en blå eller grøn vægmaling vil. Turkis vægmaling passer perfekt ind i de Skandinaviske farvetrends: kombinér den turkise farve en sandfarve, perlemor, musegrå, gråblå, støvet grøn eller en umættet citrongul og du vil opleve en følelse af lethed og nordisk strømlinet design. Se vores store udvalg af turkis maling i vores online-shop, her.

Petroleumsfarvet maling er en videreudvikling af den turkise farve: Den består af turkis blandet med sort og en lille smule hvid. Dette giver farven en grålig nuancer, som holder den dæmpet. Dette gør også farven super smuk sammen med andre dæmpede nuancer fra naturen. Selvom farven hører under de blå nuancer, har den en varm undertone, og derfor står den så flot sammen med naturens grønne, brune og rødlige farver.

Akvamarin er en variant i den turkise familie, og minder os om havets farve – lige dér hvor blå mødet grøn. Farven er kølig og næsten gennemsigtig, hvilket giver den en beroligende effekt og er ideel i eksempelvis et soveværelse. Især sammen med en bleg, gul tone, som vores frozen lily, kommer den virkelig til sin ret.

 

Written by