Hvad koster et nyt tag?

Drømmer du om et nyt tag? Et spørgsmål, der melder sig, når man overvejer et nyt tag, er naturligvis prisen. Det er ikke billigt at skifte taget ud, men hvor meget skal man egentlig regne med at betale for et nyt tag? Der er mange faktorer, der spiller ind på prisen. Vi tager her et kig på de forskellige faktorer.

I første omgang er det tagtypen og tagets areal, der spiller ind på prisen. Prisen varierer nemlig fra tagtype til tagtype – og prisen er angivet efter kvadratmeter. Prisen bliver derfor højere, når du vælger en tagtype, der er dyrere pr. kvadratmeter – og prisen stiger naturligvis også, jo flere kvadratmeter tag, der skal skiftes ud.

Undertaget spiller også en rolle – enten hvis det er i dårlig stand eller hvis det slet ikke er til stede. Nogle tagtyper kræver et undertag, så hvis du ikke har ét, kommer det selvfølgelig oven i prisen. Hvis du i stedet har et undertag i dårlig stand, skal det selvfølgelig også skiftes ud, især hvis ud gerne vil have at dit nye tag holder så længe som overhovedet muligt. Et tag holder nemlig kun så længe som undertaget er der til at beskytte det.

Geografi har også indflydelse på prisen. Håndværkeromkostningerne er den største udgift i forbindelse med et nyt tag, og her varierer håndværkerpriserne altså en hel del i forhold til, hvor du bor. Håndværkerpriserne er generelt dyrere øst for Storebælt og i de større byer – og billigere ude på landet.

Årstiden spiller også ind. Fra april til oktober, hvor der er højsæson, spiller de almindelige markedskræfter ind – og det betyder, at prisen stiger med en stigende efterspørgsel. Det er derfor altid dyrere at få lagt tag i højsæsonen. Du kan således spare lidt penge ved at få lagt nyt tag om vinteren, hvor håndværkernes ordrebøger generelt er mindre fyldte.

Der er altså mange faktorer, der spiller ind på pris på nyt tag – og der findes derfor intet rigtigt svar på, hvor meget et nyt tag koster. Du kan dog få en god idé om, hvor meget et nyt tag til lige netop dit hus kommer til at koste ved at benytte en tagberegner. Den kan give dit et mere konkret tilbud på et nyt tag efter dine ønsker og behov.

Written by